For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
De top vijf redenen om je autoruiten te laten blinderen

De top vijf redenen om je autoruiten te laten blinderen

Het is vanzelfsprekend dat je de auto regelmatig laat onderhouden maar heb je ook wel eens gedacht aan de zorg voor je autoruiten? Waarschijnlijk denk je bij het plaatsen van autoraamfolie, beter bekend als autoruit tinten of blinderen, dat het met name om de prestige gaat en de “good looks”. Die gedachte is niet helemaal terecht want het blinderen van je ramen zorgt ook voor duurzame oplossingen die jou en jouw auto zullen baten. We zetten de vijf belangrijkste voor je op een rij.

 1. Voorkomen van slijtage en vervanging

  De auto is een waardevol bezit en daar ben je zuinig op. Het deskundig laten blinderen van je autoramen is een slimme investering die ten goede komt aan de restwaarde van de auto. Glasfolie blokkeert namelijk de felle zonnestralen die de bekleding doet vervagen en leer of vinyl kan laten verkleuren.  Het beschermt daarnaast het interieur tegen het kromtrekken. Je auto blijft er langer nieuw uit zien! Raamtinten blokkeren ook de glinsteringen op de voorruit van de zon en s ’avonds van verlichting, waardoor je minder last hebt van vermoeide ogen.

 2. Het blokkeren van UV stralen

  Autoruit folie blokkeert voor 99% de schadelijke UV stralen van de zon. UV licht verouderd de huid en kan huidkanker veroorzaken. Ook de lichte en heldere tinten kunnen de schadelijke UVA en UVB stralen blokkeren. Vooral voor mensen die veel rijden is dit een groot voordeel maar ook de bij jonge kinderen met een tere huid is dit een belangrijk aspect.

 3. Het houd de warmte van de zon tegen en bespaard brandstofverbruik

  Zodra de zon op je auto staat wordt het snel een broeikas en grijp je al snel naar de airco. Omdat Proline Belettering uitsluitend kwaliteitsfolie gebruikt kan het tinten van je autoramen ervoor zorgen dat je tot 65% van de zonwarmte blokkeert. Hierdoor zorg je voor een aangename en stabiele temperatuur in de auto en bespaar je brandstofkosten omdat je de airco minder nodig hebt.

 4. Veiligheidsglas (Safety glass)

  Een niet te onderschatten factor in de glasveiligheid. Glasfolie wordt soms ook wel Safety glass genoemd. In het geval van een auto-ongeluk worden passagiers beschermd tegen rondvliegende glasscherven en wordt er voorkomen dat een passagier dwars door het raam heenvliegt. Als extra pluspunt is dat een dief niet zomaar je ramen in kan slaan om een inbraak te plegen.

 5. Privacy en Security

  Autoruitfolies zijn er in vele kleuren en tinten waardoor je ook een stukje privacy kan garanderen voor jezelf en de passagiers die je vervoert. Naast het privacy aspect bied het ook veiligheid tegen nieuwsgierige blikken van autodieven omdat ze waardevolle spullen in je auto niet zomaar kunnen zien.

Al met al zijn de voordelen legio, het gaat dus niet alleen maar om de mooie uitstraling. Het bied veiligheid, security en comfort. Laat je Autoruiten daarom professioneel blinderen bij Proline Belettering!

leave your comment


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top